PONEDELJEK
1
Junij


Izpis koledarja prireditev v MS Wordu

Če si želite izpisati koledar prireditev v MS Wordu. Prireditve s pomočjo spletne storitve vzamemo iz portala http://www.sraka.com/prireditve in jih izpišemo s pomočjo predloge v MS Wordu. Predlogo smo izdelali s pomočjo VBA. Vstavite nekaj svojih prireditev, ali uporabite prireditve iz Maribora ali Slovenske Bistrice in si poglejte kako lahko enostavno izpišete koledar.
Prireditve lahko izpisujete po zvrsteh, lokacijah, organizatorjih ali sklopih. Vsi izpisi imajo možnost izbire kraja, datuma (od - do) in jezika (v primeru da so prireditve vnešene v tem jeziku. Z izbiro datuma je možno delati dnevne tedenske ali mesečne izpise oz. izpise od poljubnega do poljubnega datuma.

Koledar prireditev lahko izpišete tako, da si naložite MS Wordovo predlogo iz http://www.sraka.com/navodila/ Na tem naslovu najdete predlogo in navodila na razdelku "Koledar prireditev". Predlogo in navodila lahko potegnete skupaj kot Zip datoteko (KoledarPrireditev.zip), ali pa si potegnete ločeno navodila (KoledarPrireditev.doc ali KoledarPrireditev.pdf) in predlogo (Prireditve.dot).

Predlogo si prosim namestite na ustrezen direktorij, kjer imate shranjene svoje predloge (podrobnejši prikaz, kako namestite predlogo, preberite v navodilih (KoledarPrireditev.doc ali KoledarPrireditev.pdf). Prosil bi vas, da navodila preberete, preden začnete uporabljati predlogo.

Izpis koledarja lahko uporabite, tudi kot izpis turistu, ki ga zanima, katere prireditve bi lahko obiskal v času, ko je na obisku v Sloveniji. Če bi hoteli koledar posredovati turistom, bi bi bilo potrebno začeti vstavljati tudi v vsaj enem tujem jeziku (npr. angleščini). V naši aplikaciji imamo narejene predloge za izpise v angleškem, nemškem in italjanskem jeziku (prevedejo se zvrsti in datumi, ter spremni tekst). Predloge bi se dale narediti tudi v drugih jezikih, če je to potrebno, Dobiti bi morali le ustrezno prevedene besede. V tujem jeziku je potrebno dodatno vstaviti samo naslov in opis prireditve, vse ostalo se prevede v drugi jezik avtomatsko.