TOREK
7
April

Virtualni Muzej


Natisni
Pošlji
Oceni

V Virtualnem muzeju je zopet zaživela zgodovina naše prestolnice. Čuvarji zgodovinskega spomina in ustvarjalci navidezne resničnosti so se ob spodbudi Tobačne Ljubljana srečali v prvem tovrstnem podvigu na Slovenskem. Preteklost ljubljanskih trgov, ki so jo rekonstruirali z vsemi razpoložljivimi in dostopnimi viri, s pomočjo najsodobnejše tehnologije oživi v sprehodu skozi dve tisočletji.

Obiskovalec Virtualnega muzeja se lahko svobodno giblje skozi prostor in čas ter na tak način doživlja arhitekturo in predmete izbranega obdobja. Stereoskopija pri obiskovalcu poveča občutek globine prostora in lažjo predstavo tedanjega prostora in časa.

Voden ogled obiskovalcev
Ljubljanske trge skozi čas si je mogoče ogledati samostojno v obliki pripravljene 20-minutne predstavitve. Obiskovalec se prepusti vodeni predstavitvi in doživlja zgoščeno vsebino Virtualnega muzeja.

Aktivno sodelovanje obiskovalcev
Interakcija obiskovalca z virtualnim okoljem poteka s pomočjo navigacijskega vmesnika, ki ga popelje v raziskovanje mestnih trgov skozi čas. V tem primeru lahko obiskovalec svojo pot skozi muzej oblikuje sam ali s pomočjo strokovnega vodiča.

Virtualni mobil

Poleg tega si lahko obiskovalec na Virtualnem mobilu ogleda stereoskopske projekcije muzealij in predmetov. V okolju navidezne resničnosti jih lahko po mili volji obrača in povečuje. Virtualno okolje mu omogoča občudovanje tudi tistih podrobnosti, ki jih na muzejski razstavi zaradi varovanja večinoma ni mogoče videti.

Virtualni muzej nam ne omogoča zgolj potovanja v preteklost našega mesta, ampak nam ponuja bogato znanje in razmislek o njem. Da bi ga znali uporabiti za pot v bogato in ustvarjalno prihodnost!

Odprto:
V zimskem času (1.10. – 30.4.): 10.00 do 18.00
V poletnem času (1.5. – 30.9.): 9.00 do 21.00

Kontakt:
Tel: +386 1 232 99 94
Fax: +386 1 232 99 94
e-pošta: virtualni.muzej@festival-lj.siTERMINI:
Odprto ves cas [Ljubljanski grad]

Prireditev vstavil: Festival Ljubljana
Dne: 17.7.2003 15:05:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: