TOREK
26
Maj

Mini teater


Natisni
Pošlji
Oceni

Drage ljubiteljice in ljubitelji lutk!

Kolikor je prstov na eni roki, je let, kar živi Mini teater. Gledališèe, ki se je zapisalo lutkam. In, veè kot je prstov ne obeh rokah, je predstav, ki smo jih v tem obdobju ustvarili za otroke. Gre za povesti iz zakladnice svetovne in slovenske literature, od davnih dni do danes.
V deset tisoèe že gre število obiskovalcev naših predstav po vsej Sloveniji, kaj Sloveniji, po svetu, saj smo z njimi gostovali na številnih uglednih lutkovnih in gledaliških festivalih od Španije do Irana. Nagrad, ki smo jih prejeli, skoraj ne štejemo veè. Saj veste, lepo jih je prejeti, a najveè nam pomeni preprosto in iskreno navdušenje obèinstva.  
V prihodnji sezoni bodo naše najveèje uspešnice še vedno na sporedu, zato boste tisti, ki še niste videli dogodivšèin vajenca Hlapièa in njegove prijateljice Gite, pa vragolij Žabjega kralja in Palèka, Kalifa Štrka in drugih junakov našega gledališèa, lahko prišli na svoj raèun.
Spored pa bomo obogatili z novimi predstavami: Sreèni kraljeviè Oscarja Wilda in Mojca Pokrajculja kot sta jo po koroški narodni spesnili Lily Novy in Vida Taufer. Za odrasle pripravljamo gledališko poslastico Medejo-materijal H. Muellerja.
Novosti pa s tem še ni konec! Za vse, ki se boste odloèili za skupinski obisk naše predstave v edinstveni dvorani na Ljubljanskem gradu, smo pripravili posebno ponudbo. Poleg ogleda predstave vam lahko ponudimo tudi voden ogled starega mestnega središèa naše prestolnice, pa prevoz do gradu in nazaj s posebnim vlakcem, srednjeveški dan z vitezi in gospodiènami, poskrbimo pa lahko tudi za toplo malico po napornem dnevu v Ljubljani.
Seveda starše in malèke z veseljem prièakujemo na naših nedeljskih lutkovnih popoldnevih na ljubljanskem gradu. V jeseni uvajamo tudi nov dopoldanski nedeljski termin. Dedek Mraz in Miklavž sta tudi že poslala pismo, da se ne bosta izneverila in nas vsekakor obišèeta.
Nikar ne zamudite letošnjega že 5. mednarodnega lutkovnega festivala Mini poletje, ki vrata odpira 29. junija in bo s predstavami, ustvarjalnimi delavnicami in vitezi zabaval vse do 7. septembra. V nedeljo, 5. oktobra vas vabimo na tradicionalni Srednjeveški dan na ljubljanskem gradu.
Z prav enakim veseljem pa se bomo pripeljali tudi do vas, Slovenija je vendar preèudovita in kaj je lepšega kot družiti se z njenimi prijetnimi prebivalci.
 
Naše jubilejno leto bo pestro, kot še nobeno doslej. Bi ga z nami delili tudi vi?
Vabimo vas v svet, kjer so pravljice doma!


TERMINI:
Odprto ves cas

Prireditev vstavil: Festival Ljubljana
Dne: 21.7.2003 14:48:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: