PONEDELJEK
25
Maj

Enaki v Različnosti: Živa knjižnica - ne sodi knjige po platnicah!


Natisni
Pošlji
Oceni

Živa knjižnica je sredstvo s katerim aktivno promoviramo človekove pravice in razbijamo predsodke in stereotipe v družbi

Živa knjižnica je sredstvo s katerim aktivno promoviramo človekove pravice in razbijamo predsodke in stereotipe v družbi. Projekt v Sloveniji poteka pod okriljem evropske kampanje »Vsi Drugačni Vsi Enakopravni – za raznolikost, človekove pravice in participacijo«.


 


V Živi knjižnici poteka vse zelo podobno kot v vsaki drugi knjižnici; bralec oziroma bralka se v knjižnico včlani pri knjižničarki, pregleda katalog knjig, ki jih ima knjižnica na zalogi in si za določen čas knjigo izposodi, ter jo prebere.


 


Se sprašujete kaj je posebnega na »Živi knjižnici«? To, da v naši knjižnici knjige govorijo! Naše knjige so namreč predstavniki in predstavnice družbenih skupin, ki se v Sloveniji soočajo s stereotipnimi predstavami in predsodki. Če ste se pripravljeni s svojim stereotipom srečati v živo, če ste pripravljeni, skupaj z nekom skozi pogovor, skozi njegovo osebno življenjsko zgodbo razbiti svoje predsodke, potem vas vabimo, da postanete bralec ali bralka v Živi knjižnici!


 


Pridružite se 45-im bralcem in bralkam, ki so skupaj opravili kar 72 branj, ko je knjižnica prvič odprla svoja vrata slovenski javnosti 26. maja letos!Odgovorna oseba: Jasna Magic / Primoz Jamsek
Spletna stran:  http://www.razlicnost.si
Elektronska pošta:  info@razlicnost.si
Telefon: 031 333 088 / 041 654 726

Organizator:  Društvo informacijski center LegebitraPrireditev vstavil: Legebitra (Društvo informacijski center ...)
Dne: 21.6.2007 13:33:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: