PETEK
10
April

Marko Grobler: kantavtorski koncert


Natisni
Pošlji
Oceni

1999 -2009

Od bluesa do šansona.

Od dura do mola.


Marko Grobler, mariborski kantavtor, predstavlja izbor svojih pesmi zadnje desetletke. Od pesmi, nastalih  v času mariborske zasedbe Ezl ek, preko melanholičnih uglasbitev poezije prekmurskega pesnika in pisatelja Ferija Lainščka iz obdobja Občutka za veter, do novejših in najnovejših pesmi, slišanih in nezaslišanih.


MARKO GROBLER-kantavtor


Rojen 9.5.1970 v Mariboru. Po študiju anglistike in germanistike v Mariboru in Grazu, in različnih glasbenih poskusih, si trenutno služi kruh kot profesor nemščine na eni od mariborskih gimnazij. Vse bolj pa se posveča glasbi, s katero se sicer ukvarja že od srednješolskih let naprej.


Po sodelovanjih v različnih glasbenih zasedbah je  leta 1999 ustanovil skupino Ezl ek s katero je izdal CD »Hitim zgubljen skoz' mesto«, po razpadu skupine pa nadaljuje samostojno glasbeno pot. Kot avtor glasbe in besedila, ter kot izvajalec je dvakrat sodeloval na Festivalu šansona. Leta 2004 in 2008 je nastopil na Kantfestu -kantavtorskem festivalu, kjer je prejel nagradi. S svojo skupino je bil reden gost Festivala Lent, Borštnikovega srečanja, igral in pel je na Večerih Šansona v Cafe Teatru, in drugih festivalih, koncertih in prireditvah po Sloveniji. Oktobra 2006 je nastopil na povabilo Zorana Predinana na Globokih grlih v Križankah, ki so bila v znamenju kantavtorjev in trubadurjev.


Napisal je  glasbo za dokumentarni film Mariborska dvorišča. Že več let sodeluje s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom. Plod tega sodelovanja je monografija o Prekmurju in zgoščenka z naslovom »Občutek za veter«. Ustvaril je glasbo za lutkovno igro Dušana Šarotarja »Mali Ribič« v izvedbi Lutkovnega gledališča Jože Pengov. V preteklem letu je prispeval glasbo  za dokumentarni film »Občutek za veter« režiserke Maje Weis. Končuje samostojno zgoščenko, ki bo predvidoma izšla letos jeseni.


Vludno vabljeni!
Organizator:  KGB - Kulturno glasbeni brlog

TERMINI:


Prireditev vstavil: Matic
Dne: 18.5.2009 17:22:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: