SOBOTA
28
Marec

Vilinček


 

Vilinček se nekega lepega dne znajde med pisano druščino vrstnikov, ki se pripravljajo na praznovanje ob obiranju zlatih hrušk. Tukaj spozna vsevedno pevko Žabonko, sladkosnedega nagajivčka Pavlihca, ljubko trmoglavo Cepetuljo, lenobnega šefa Meda in detektivskega Milka. Vilinček je drugačen od kričave in razposajene druščine, saj ne govori, ne mara glasnega prepevanja in najraje uživa v tišini.

 

Med pripravami na praznovanje Milko nenadoma ugotovi, da skrivnostni nepridiprav krade zlate hruške. Detektiv Milko je prepričan, da je hruške pojedel Vilinček, Cepetulja in Žabonka pa se postavita v bran tihemu fantu, ki je, kot vse kaže, padel z Lune.

 

Kaj storiti? Kako najti krivca? Kdo bo razvozlal Vilinčkovo govorico in kako se bo razpletla uganka o zlatih hruškah?

 

Vsi radovedneži, takšni in drugačni, vabljeni na detektivsko, nagajivo, zapeljivo in razburljivo dogodivščino, ki vam bo razkrila odgovore na ta (in druga) vprašanja.


Besedilo je nastalo po motivih Minolijevega Vilinčka z Lune, adaptirala in posodobila ga je Maja Borin, dramaturginja v Drami SNG Maribor.

 

Režiserka Branka Nikl Klampfer, ki je v sezoni 2005/2006 mlade gledalce navdušila z uprizoritvijo Čarovnica Hillary gre v opero, je z ekipo ustvarila razgibano, simpatično, privlačno in vizualno inovativno uprizoritev, ki bo zagotovo navdušila in nasmejala otroško občinstvo.


Predstava traja 50 minut in nima odmora.


Vljudno vabljeni!Spletna stran:  http://www.sng-mb.si/
Elektronska pošta:  sng.maribor@sng-mb.si
Telefon: +386(0)2 250 61 00

Organizator:  Slovensko narodno gledališče - SNG Maribor

TERMINI:


Prireditev vstavil: Matic
Dne: 4.2.2012 13:15:00