PONEDELJEK
25
Maj

Naravoslovni kotiček


 

Pri Zvezi prijateljev mladine Maribor so se v letošnjem letu odločili, da obogatijo program ustvarjalnega preživljanja prostega časa z nekaterimi novimi vsebinami. Poleg osnovnega programa ustvarjalnega preživljanja prostega časa, ki ga v popoldanskem času izvajajo na osemnajstih mariborskih osnovnih šolah, bodo v letošnjem letu začeli z izvajanjem tematskih delavnic. Prva izmed takšnih delavnic bo delavnica, ki so jo poimenovali naravoslovni kotiček.


Naravoslovni kotiček je namenjen tistim osnovnošolcem med 4. in 9. razredom, ki jih zanimajo naravoslovne vsebine. Urice naravoslovnega kotička so namenjene samostojni pripravi pripomočkov za izvajanje eksperimenta, samostojnemu izvajanju eksperimenta, navajanju udeležencev na opazovanje pojavov ter na samostojno sklepanje in komentiranje določenih pojavov. Na primer, kako si pripraviti in pisati z nevidnim črnilom, kako izdelati vulkan v kuhinji, kako deluje vodno kolo, kako nastanejo kristali in še marsikaj…


Vsebine naravoslovnega kotička je pripravila študentka naravoslovnih ved PeF Maribor Maja Marinček, ki bo tudi izvajalka programa.


Udeležba je brezplačna, za potrebne rekvizite in materiale poskrbi organizator.


Vljudno vabljeni!Spletna stran:  http://www.zveza-zpm-mb.si
Elektronska pošta:  zpm@zveza-zpm-mb.si
Telefon: +386 (0)2 229 69 10
Faks: +386 (0)2 229 69 20

Organizator:  Zveza prijateljev mladine Maribor

TERMINI:
V cetrtek med 17:00 in 18:30

Prireditev vstavil: Matic
Dne: 19.1.2006 17:09:00